Afbeelding invoegen
 

Elodia Climent España

Al vanaf het moment dat ik een fluit voor het eerst aanraakte wist ik dat ik fluitist wilde worden. Mijn liefde voor het spel en het instrument van toen is altijd gebleven en voedt mijn werk nog steeds. Ik voel me thuis bij een orkest of een ensemble.

Ik ben in Valencia (Spanje) geboren in een familie en omgeving met een grote muzikale traditie. Ik begon mijn carrière toen ik 8 jaar oud was en heb gestudeerd op het Conservatorium van Torrent (vooropleiding) en het Conservatorium van Valencia. Op mijn 17heb ik mijn muziekopleiding in Spanje afgerond met onderscheiding. Vóór die tijd heb ik 4 prijzen gewonnen en 3 keer als solist opgetreden met stuken van Vivaldi, Mozart en Stamitz.

Mijn eerste keer als orkestlid was op mijn 16met een zeer goed gewaardeerde Jeugd Orkest in Spanje, Orquestra Jove de la Generalitat Valenciana. Ik zal de eerste keer dat ik daar repeteerde nooit vergeten: de 4Symfonie van Brahms als eerste fluit. Bij dit orkest heb ik 6 jaar gespeeld in combinatie met het geven van les en werkzaamheden bij andere orkesten zoals Orquestra Ciutat de Torrent.

In 2004 ben ik van Spanje naar Nederland verhuisd in vervolging van mijn droom. Ik heb mijn Master studies in het Koninklijk Conservatorium Den Haag in 2009 afgerond als leerling van Kersten McCall en Emily Beynon. Ik ben blij en dankbaar dat ik onderwijl ook lessen bij de beste fluitisten ter wereld heb mogen volgen, zoals Emmanuel Pahud, Jean-Cláude Gerard, Trevor Wye, Andrea Oliva, Vicens Prats en Renate-Greiss onder anderen.

Sinds 2010 werk ik als freelancer voor verschillende orkesten in Nederland en heb ik CD’s, DVD’s en TV programma’s zoals Maestro opgenomen. Ik geniet van elke productie; het maakt me niet uit wat voor karakter het heeft.

Ik vervul een bescheiden rol binnen mijn discipline, maar doe dit met veel elan en enthousiasme. Als musicus wil ik mensen inspireren en de muziek laten spreken. Via mijn optredens wil ik zo direct mogelijk communiceren over wat ik voel over een bepaald stuk en wil daarvan de verschillende faceden zo goed mogelijk belichten. Daarbij is, voor mij, ook het overdragen van de muzikale traditie naar de volgende generatie en een nieuw publiek van groot belang. Ik voel me gelukkig dat ik dit als freelancer kan uitdragen en op verschillende podia kan optreden; zowel in grote als kleine zalen.

Ik ben vooral trots op mijn trio, No Strings Attached, dat in 2019 is geboren. Daar voel ik me helemaal op mijn plek. Ik vind het ontzettend leuk om met hard werk en een heleboel fantasie iets moois te creëren samen met mijn collega’s .