Afbeelding invoegen

James Aylward
Ik ben in Australië geboren. Op mijn 13de ben ik begonnen met fagot spelen maar daarvoor speelde ik al piano.  
Fagot leek me leuk voor de mogelijkheid om in orkest te spelen en ik heb ook veel kansen gekregen om in verschillende landen en zalen te spelen. In 1999 speelde ik voor het eerst in Amsterdam met een orkest op tournee en toen voelde ik de aantrekkingskracht van het culturele leven in Nederland.
Een jaar later had ik een fulltime baan als fagottist in een orkest in Perth maar na een paar jaar wilde ik meer doen met mijn muzikale leven en in 2004 begon ik mijn Masters studie in Amsterdam.
Ik ben in orkesten blijven spelen maar ontdekte de mogelijkheid om veel verschillende muzikale projecten daarnaast te doen zoals kamermuziek of theatervoorstellingen.
Ik speel ook graag hedendaagse muziek en speel regelmatig met een aantal hedendaagse muziek ensembles en geef solo recitals. Ik onderzoek nu ook het gebruik van improvisatie- technieken in geschreven stukken.
Kamermuziek geeft een ideale balans tussen de solidariteit en gezelligheid van spelen met andere leuke mensen en de kans om je muzikale ideeën goed te laten horen.