Afbeelding invoegen
 
Marleen Anne Schuuring
 
Op mijn achtste werd ik betoverd door het geluid van de hobo terwijl ik blokfluit speelde in het schoolorkest wat werd geleid door mijn moeder. Ik startte vervolgens op mijn negende met hobolessen bij Maarten Karres in Rotterdam. Een jaar later verhuisden wij naar Velp en daar vervolgde ik mijn hobolessen bij Wim Ket. Ik ging spelen bij het Arnhems Interscholair Orkest en al vrij snel ontdekte ik daar dat ik niets liever wilde dan van hobospelen mijn beroep maken.
Na de middelbare school werd ik aangenomen bij Han de Vries op de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Na de vooropleiding werd ik aangenomen in het eerste jaar bij Jan Spronk en bij hem heb ik zowel mijn eerste fase als tweede fase hoofdvak hobo conservatoriumopleiding gevolgd. Ik heb de eerste fase na 4 jaar met een 9 afgesloten en de twee-jarige tweede fase wederom met een 9.
 
Al tijdens mijn opleiding begon ik te remplaceren bij de grote beroepsorkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Met dot orkest ben ik onder andere naar Wenen op tournee geweest en heb ik Mahler 9 mogen spelen op het afscheidsconcert van de chefdirigent Riccardo Chailly. Vanaf mijn studie heb ik ook geremplaceerd bij Philharmonie Zuidnederland, Phion (voormalige Gelders Orkest en Orkest van het Oosten), het Noord Nederlands Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Radio Kamerorkest. Met veel plezier speel ik nog steeds regelmatig bij een aantal van deze orkesten.
 
Daarbij speel ik ook in meerdere begeleidingsorkesten voor koren waar natuurlijk elk jaar de Mattheus Passion uitvoeringen niet in ontbreken.
 
Met heel veel plezier geef ik hoboles aan kinderen en volwassen in en rond Arnhem, ik vind het geweldig om samen met een leerling bezig te zijn met het ontdekken van de hobo en daar groei in te zien.
 
In 2005 is mij de RABO-Burgemeester de Bruinprijs toegekend, een prachtige waardering voor mij als musicus door de gemeente Rheden.
 
Ontzettend blij ben ik met de oprichting van ons trio No Strings Attached in 2019. Samen met Elodia Climent en James Aylward willen wij het publiek verassen, vermaken en laten genieten!